Gyógyító komáromi termál víz

A fürdőhely kültéri része 7 különböző medencével várja a látogatókat

A komáromi termálvíz jótékony hatása már régen ismert, amelyet most a legújabb mérések is igazolnak. 2019 nyarán egy pőstyéni szakember végzett balneológiai tanulmányt a komáromi víz összetételéről.

A vizsgált  furatból kitörő termálvíz, amellyel a fürdő belső és néhány külső medencéjét töltik meg, kiemelkedően gyógyító hatású, összetétele alapján a bártfai fürdő vizéhez hasonlítható.

A vizsgálat tárgyát az M-2-es furat képezte, amelyből 1060 méteres mélységből jön fel a 45.2 fokos termálvíz.

A komáromi fürdő kalcium és hidrogénkarbonát, nátrium, valamint magasabb klór tartalmú és jelentős mennyiségű brómot és szilíciumsavat tartalmazó természetes hévíz.

A termálvíz ásványianyag-összetételének köszönhetően jótékony hatással van a mozgásszervi betegségek kezelésére, mint például a csontritkulásra, a krónikus porc- és izületi gyulladásra, valamint a köszvény tüneteinek enyhítésére is hatásosak.

A komáromi gyógyító víz használatával és annak jótékony hatásaival az emésztőrendszeri, konkrétan a gyomor, az epe, a máj, a hasnyálmirigy és a bélrendszert érintő betegségek is hatékonyabban kezelhetőek. 

 

A természetes termálvizet mozgásszervi vagy neurotikus panaszoknál is igénybe ajánlott venni. Kiváló eredmények születtek a húgyuti, vese és különböző nőgyógyászati betegségek kezelése terén is. 

Magas nyomelem és kovasav tartalmának köszönhetően az izomrendszert érintő traumatológiai műtétek utókezelésére, valamint egyéb beavatkozások utáni rehabilitációra is megfelelő lehet.

REKREÁCIÓS KÖZPONT A TELJESKÖRŰ REGENERÁLÓDÁSÉRT

Lazítson és relaxáljon a 20 fős kapacitással rendelkező finn szaunánkban!

MEDENCÉK

A fürdőhely kültéri része 7 különböző medencével várja a látogatókat